Alexander Rosenberg (M) och Boel Godner (S). Foto: SVT/TT

Godner (S) om lågt valdeltagande i Ronna: ”Vi har inte lyckats att nå ut”

Publicerad

Ronna hör till ett av de områden i landet där lägst andel går och röstar. Kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S), menar att de har gjort kraftansträngningar för att få fler att rösta.

Socialdemokraterna i Södertälje har under året försökt att förbättra valdeltagande i Ronna och andra områden i kommunen som också har lågt valdeltagande genom att hålla i debatter, kampanjat och pratat med folk om hur viktigt det är att rösta.

– Vi har gjort det i flera år, men vi har inte lyckats. Vi ger inte upp och därför behöver vi också ha möte med rektorer och i skolor för att se hur vi kan nå ut till våra ungdomar inför nästa val, säger Boel Godner (S).

Val 2018 – #dinröst

”Handlar om prioriteringar”

Alexander Rosenberg (M), oppositionsråd menar på att det är många nyanlända som har kommit till Ronna och att det är därför valdeltagande är så lågt.

– De har inte samma tradition att gå ut och rösta som vi har i Sverige. Vi försöker att nå ut brett i hela kommunen, men det handlar om prioriteringar också, säger han.

Ni priorterar alltså inte att försöka att nå ut till områden i kommunen som har ett lågt valdeltagande som Ronna exempelvis?

– Vi har stått där och kampanjat, sedan har komnunen varit där och hållit i debatter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet