Anna Kinberg Batra (M). Foto: Janerik Henriksson/TT

Gotland ställer sig bakom avgångskrav

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare ett distrikt ställer sig nu bakom kravet om Anna Kinberg Batras avgång, moderaterna på Gotland. Men fortfarande är det en majoritet av länen som stöder henne.

Förtroendet för partiledare Kinberg Batra inom det egna partiet fortsätter att dyka. Moderaterna på Gotland ställer sig nu bakom de krav som framförts på att sammankalla valberedningen för att ompröva partiledarfrågan.

LÄS MER: Så här ser stödet för Batra ut – län för län

”Efter att ha talat med min styrelse och våra föreningar på Gotland kan jag konstatera att förtroendet för vår partiledare är förbrukat. En kvalificerad majoritet anser att vi behöver få ett nytt ledarskap på plats snarast. Moderaterna på Gotland ställer sig därför bakom de krav som framförts på att sammankalla valberedningen för att pröva partiledarfrågan, likt Uppsala och Västerbotten meddelat under gårdagen” – det uppger Jesper Skalberg Karlsson, moderat riksdagsledamot från Gotlands län, för SVT Nyheter.

LÄS MER: Moderata förbundsordföranden: ”Kinberg Batra måste fundera över sin ställning”

LÄS MER: Moderaterna i Västerbotten kräver att Kinberg Batra avgår

Flera förbund står bakom

Tidigare har förbundsordförande i Stockholm län, Dalarna, Uppsala och Västerbotten ställt krav på hennes avgång. Även Moderata ungdomsförbundet, Muf, saknar förtroende för partiledaren Anna Kinberg Batra (M).

LÄS MER: De kan ta över om Kinberg Batra avgår

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.