Jakob Larsson, Anna Nordbeck, Dan Josefsson och Johannes Hallbom tilldelas priset Årets Avslöjande för Fallet Kevin, Dokument inifrån, SVT när Stora Journalistpriset 2017 delas på Bonniers Konsthall i Stockholm på torsdagskvällen. Foto: TT

Granskningen av fallet Kevin vinner Stora journalistpriset

Uppdaterad
Publicerad

Dan Josefsson, Anna Nordbeck, Johannes Hallbom och Jakob Larsson tog hem pris för dokumentären fallet Kevin. Juryns motivering löd: ”Genom nitiskt detektivarbete hittade de ett borttappat alibi, aldrig visade förhör och avslöjade en 19 år gammal polisiär sanning som falsk i ett berättande i världsklass.”

Fallet Kevin utsågs under torsdagen till Årets avslöjande när Stora journalistpriset delades ut. Journalisterna bakom dokumentären är Dan Josefsson, Jakob Larsson, Anna Nordbeck och Johannes Hallbom.

Dokumentären fallet Kevin sändes i Dokument inifrån på Sveriges Television och är en serie i tre delar. Dan Josefsson berättar hela historien om mordet på den fyraårige pojken Kevin som mördades 1998. Ett av Sveriges mest uppmärksammade rättsfall.

I dokumentären får vi möta de bröder som vid fem och sju års ålder pekades ut som ansvariga för mordet. Bröderna har sedan slutet på 1990-talet levt sina liv i hemlighet och har aldrig tidigare gett sin bild av det som hände.

Se hela granskningen här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Stora journalistpriset

Mer i ämnet