Foto: TT

Greta Thunberg bjuds in av Arnold Schwarzenegger

Uppdaterad
Publicerad

I totalt 15 dagar skolstrejkade 15-åriga Greta Thunberg för miljön. Nu har Arnold Schwarzenegger bjudit in henne till sitt årliga högnivåmöte för klimatet. ”Jag älskar att se någon som inte bara klagar utan faktiskt gör någonting åt saken”, twittrade Schwarzenegger.

Med facit i hand tycker Greta Thunberg att hennes 15 dagar skolstrejk för miljön gick mycket bättre än förväntat och säger till TT att hon är glatt överraskad över den stora uppmärksamheten hon har fått.

Men det visar sig att hennes engagemang har nått ännu längre än hon någonsin hade kunnat tro. På söndagskvällen twittrade Arnold Schwarzenegger plötsligt följande:

”Jag älskar att se någon som inte bara klagar utan faktiskt gör någonting åt saken. Du inspirerar mig. Fortsätt i skolan och jag skulle gärna vilja bjuda in dig till Wien och R20 så du kan inspirera ännu fler”.

Det dröjde bara några minuter innan Thunberg svarade: ”Räkna med mig. Hasta la vista baby”.

– Det känns väldigt häftigt. Det är otroligt att det har spridits så, säger Greta Thunberg.

R20 Austrian Wold Summit är Schwarzeneggers årliga högnivåmöte för klimatet som verkar för Parisavtalet och FN:s hållbarhetsmål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.