Greta Thunberg hade varit i Tyskland och spelat in en dokumentär till BBC då hon misstänker att hon smittades av coronaviruset. Foto: Stephanie Lecocq/TT

Greta Thunberg i karantän: ”Har troligtvis covid-19”

Uppdaterad
Publicerad

Greta Thunberg och hennes pappa satte sig själva i karantän när de kom hem från Tyskland för ett par veckor sedan. Båda har sedan fått symptom som tyder på att de kan ha drabbats av coronaviruset, skriver hon själv på Instagram.

Klimataktivisten Greta Thunberg och hennes pappa hade varit i Tyskland för en tv-inspelning med BBC. När de kom hem lånade de en lägenhet för att kunna sätta sig själva i karantän. Och bara några dagar efter att de kommit till lägenhet började de märka av symptomen.

Inte testad

Greta skriver nu själv på Instagram att hon kände sig trött, fick ont i halsen och hostade för ungefär tio dagar sedan. Hennes pappa fick samma symptom men hade utöver det också feber. Hon konstaterar att hon inte tillhör någon riskgrupp och därför inte har testats för viruset.

Sett till omständigheterna är hon ändå övertygad om att det är coronaviruset hon drabbats av. Och därför vill hon nu varna sina följare – för att symptomen kan vara väldigt milda.

Greta Thunbergs inlägg på Instagram. Foto: Skärmdump/Instagram

”Gör det så mycket farligare”

”Hade inte någon annan drabbats samtidigt så hade jag kanske inte misstänkt någonting. Då hade jag bara trott att jag var ovanligt trött och hade lite hosta”, skriver hon.

Hon fortsätter:

”Det är det som gör det så mycket farligare. Många (speciellt unga människor) kanske inte märker av symptomen, eller har väldigt milda symptom. Då kanske de inte vet att de bär viruset och kan smitta andra som tillhör riskgrupperna”.

Hon uppmanar nu sina följare att lyssna på experterna och stanna hemma också med mildare symptom.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.