Foto: TT

GW Persson skeptisk till nya Kevin-fynden

Uppdaterad
Publicerad

De kläder som fyraåringen Kevin hade på sig när han mördades 1998 har hittats. Men kriminologiprofessor Leif GW Persson har inte höga förhoppningar om att de nya fynden kommer att leda utredningen framåt.
– Hur stora möjligheter finns det att säkra dna så här dags?, undrar han.

Samtidigt som den nya polisutredningen kring mordet på Kevin i Arvika går in i sitt slutskede kan SVT Nyheter avslöja att polisen hittat nya fynd. I en låda från tiden kring mordet 1998, som egentligen skulle ha förstörts, har Kevins kläder hittats.

Kläderna undersöks just nu för att ta reda på mer kring Kevins sista dag i livet.

”Fynden är ju 20 år gamla”

Kriminologiprofessor Leif GW Persson säger att hur de nya fynden har förvarats är avgörande för om de kommer betyda något för utredningen.

– Det handlar om biologiskt material och det är ganska känsligt. Fynden är ju 20 år gamla. Hur stora möjligheter finns det att säkra dna så här dags? Jag är rädd för att de är begränsade, säger han.

Leif GW Persson ser trots det fram emot resultatet av dna-undersökningen.

– Jag ser med viss förväntan på att titta närmare på det, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet Kevin

Mer i ämnet