Hallengren: ”Nöjd med alla de åtgärder vi vidtagit”

Uppdaterad
Publicerad

Socialminister Lena Hallengren (S) utesluter inte att fler och hårdare restriktioner kan införas, men vill inte spekulera kring vilka åtgärder det kan bli, säger hon i SVT:s Aktuellt.

– Jag är nöjd med alla de åtgärder vi har vidtagit och de har spelat roll, men de har inte haft tillräcklig effekt, säger hon.

I SVT:s Aktuellt får Lena Hallengren frågan om det inte är läge att införa hårdare restriktioner nu, då julen står för dörren och det rapporteras om julhandlande människor som rör sig ute.

– Jag har inget nytt besked att ge här och nu. Men jag hoppas att allmänheten ser sig runt och märker att vi har en ökande smittspridning. Vi kommer inte backa från att vidta åtgärder, men vi måste också förstå att om människor inte följer de råd och rekommendationer som finns så är det väldigt svårt att bryta den här smittspridningen.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.