Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Snorhalt i Götaland” – hör SVT:s meteorolog om vädret 24-25 december. Foto: Olivia Hedenvind Brask/SVT

Halt på vägarna – flera olyckor i jultrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit halt på vägarna under dagen och ett flertal olyckor har skett i jultrafiken. På E45 har ett tiotal fordon krockat och där beskriver polisen vägen som ”glashal”.

SMHI har gått ut med varningar om att det kan vara ishalka, snömodd och dålig sikt på vägarna i princip hela Svealand och Götaland.

Även polisen varnar om väglaget i jultrafiken och de har fått hantera ett flertal olyckor runt om i landet.

Bland annat på E4 i Jönköpingstrakten varnar polisen för att det är mycket halt efter att det där skett två singelolyckor under eftermiddagen. Ingen person ska ha skadats allvarligt där.

Tiotal bilar i krock på E45

Även på flera andra vägar har det skett olyckor under dagen. På E45 i Lilla Edets kommun har det bildats långa köer efter att ett tiotal fordon varit inblandade i en olycka. Där beskrivs väglaget som ”glashalt” av polisen som uppger att flera personer har förts till sjukhus med oklart skadeläge.

– Det är två bilar som kör in i varandra och sedan blir det ytterligare kökrockar, säger Helena Clase, vakthavande befäl på polisen.

Buss välte i Kiruna

I Kiruna välte en buss med 53 personer ombord vid lunchtid i dag. Fyra personer har förts till sjukhus och skadeläget beskrevs initialt som lindriga skador.

Bussföraren misstänks för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppskada.

På E20 mellan Skara och Götene ska två fordon ha krockat under kvällen och händelsen har fått stor påverkan på trafiken som får dirigeras om. Ingen person ska ha skadats enligt

E65 fick stängas av efter olycka

Vid 13-tiden skriver polisen att E65 i Svedala kommun tillfälligt stängdes av efter att en personbil kört av vägen. Tre personer ska ha färdats i bilen och det är oklart om någon har skadats, skriver polisen på sin hemsida.

I Falkenberg skedde en även en singelolycka på E6 där en bil körde in i mitträcket. Ingen person uppges ha skadats där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.