Bild från senaste partiledardebatten. Muharrem Demirok (C), Märta Stenevi (MP) och Jimmie Åkesson (SD). Foto: TT

Här är ämnena i söndagens partiledardebatt

Uppdaterad
Publicerad

Gängkriminalitet, välfärd och klimat – det är de tre ämnen som kommer stå i fokus när partiledarna drabbar samman i en debatt i SVT:s Agenda på söndag.

Den senaste tidens våldseskalering i Sverige har satt fokus på gängkriminalitet och vilka åtgärder som krävs för att stoppa utvecklingen. Gängkriminalitet är det första ämnet som kommer tas upp för debatt på söndag.

– På grund av det allvarliga läget har vi valt att ägna en hel timme åt den frågan, säger programledare Camilla Kvartoft, som tillsammans med Anders Holmberg leder debatten.

Den andra timmen kommer dels handla om välfärden och de ekonomiska utmaningar som flera regioner står inför, och dels om klimatet.

Söndagens debatt kommer ha ett annorlunda upplägg jämfört med tidigare. Duellerna, där två partiledare debatterar ett enskilt ämne, tas bort. Nytt är att tittarna bjuds in till att ställa frågor till partiledarna.

– Det är för att få ett annat tilltal och öppna upp debatten för andra typer av frågor, säger Kvartoft.

Debatten sänds i SVT 2 klockan 20.00 på söndag och i SVT Play. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.