Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vilken partiledare har engagerat mest på sociala medier under valrörelsen? Och vilket inlägg har gått bäst? Se videon. Foto: TT/Pexels/Faksimil

Här är valrörelsens mest virala inlägg

Uppdaterad
Publicerad

Partierna kämpar om väljarnas uppmärksamhet. Den senaste veckan har Socialdemokraterna postat över 80 inlägg på Facebook – och Sverigedemokraterna ligger inte långt efter. Men, vilket parti har lyckats bäst?

Aldrig är det viktigare för ett parti att nå ut genom det intensiva sociala medier-bruset än under valrörelsens sista månad.

Under den perioden har partierna också publicerat flera tusen inlägg på Instagram och Facebook, inlägg som tillsammans har över sex miljoner interaktioner.

virala valet 2022

SVT Nyheter har gått igenom vad partiledarna och riksdagspartiernas huvudkonton har postat på Facebook och Instagram de senaste 30 dagarna för att besvara tre frågor: Vilket parti engagerar mest i sociala medier, vilken partiledare gör det – och vilket inlägg har varit valrörelsens populäraste?

Se videon ovan för genomgången!

Interaktioner?

Interaktioner på ett inlägg är reaktioner (likes, smileys och så vidare), plus kommentarer och delningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

virala valet 2022

Mer i ämnet