Det vankas ingen återförening, men när de forna allianskollegorna hade återförening fanns mycket att prata om, menar Göran Hägglund. Foto: Göran Hägglund/TT

Här återförenas Alliansen hemma hos Maud: ”Känns som vi aldrig varit isär”

Uppdaterad
Publicerad

Alliansen må vara död i politiken. Men för dess grundare Göran Hägglund (KD), Lars Leijonborg (L), Maud Olofsson (C) och Fredrik Reinfeldt (M) är den i allra högsta grad levande. Under tisdagen återförenades den gamla gänget för en kväll i nostalgins tecken.

– Det känns som vi aldrig har varit isär, säger Göran Hägglund till SVT Nyheter.

I går gjorde alliansvännerna slag i saken. Efter att många gånger pratat om saken förenades de gamla vännerna för en kväll i minnenas tecken. Under den sex timmar långa kvällen blev det mycket skratt och prat om politik, medger Hägglund.

– Man känner att trots att det gått många år sedan 2014 är det som att man tar vid när man slutade. Vi svetsades samman till något som var väldigt speciellt och det ledde till stora framgångar men även slitsamma perioder. Det känns som vi aldrig har varit isär, säger Göran Hägglund till SVT Nyheter.

Ångrar ingenting

Och kvällen förevigades förstås med en selfie. Eller en ”groupie”, för att vara mer precis.

När ni ser till dagens turbulenta läge, blir ni sugna på en comeback?

– Vi satt och smidde planer! Nej, skämt åsido. Det är nog ingen som känner att man är på väg tillbaka, men ingen ångrar heller en dag av det när vi höll på. Jag tror ingen av oss hade kunnat föreställa sig att vi fått vara med om denna spännande tid. Men nu är det andra som får sköta det där, avslutar Hägglund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.