Nils Holmqvist levererade som vanligt – men läsarna reagerade på hans annorlunda outfit. Foto: SVT

Här blixtrar väder-Nils till med nya tröjan

Uppdaterad
Publicerad

Det slog gnistor om SVT:s meteorolog Nils Holmqvist i morgonens vädersändningar.

Med sin nya blixt-tröja på plats var tittarna inte sena att reagera.

När tittarna som skulle spana in vädret i morse slog på tv:n satte de kanske morgonkaffet i halsen. Väster om Sverige tornade nämligen ett rejält åskoväder upp. Men klass-3-varningen kunde snabbt blåsas av, då det var SVT:s egen meteorolog som hade på sig sin nya blixttröja.

– Det var faktiskt en födelsedagspresent från min pappa. Han brukar ge mig lite galna presenter, säger Nils Holmqvist och fortsätter hylla presenten:

– En gång fick jag 80 stycken twisterglassar, en annan gång en uppstoppad råtta. Jag tyckte mycket om den här tröjan och kände att den passade bra, eftersom det är lite åska på gång. Så glöm inte dra ut kontakterna när ni går och lägger er i Sydsverige, hälsar Nils.

Tittarnas dom var – av sociala medier att döma – positiv till hans sköna tröja.

”Ganska glad att jag kollade på vädret i dag. #svpol #svt #catshirt”, twittrade ett fan.

Men till mångas stora besvikelse var tröjan borta efter morgonsändningen, vad hände?

– Jag ville bara ha den en gång, annars skulle den kunna ta fokus från sändningarna.

Vad har ni för klädkoder egentligen?

– Det är lite lättare på morgonen, då behöver man inte ha kavaj. Jag skulle nog inte få ha den i Aktuellt eller Rapport. Men så här på morgonen gick det fint, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.