Här går lotteriföretaget i Plus fälla

Uppdaterad
Publicerad

Plus jakt på de ansvariga bakom en omfattande lotteribluff leder efter ett listigt mail till Barcelona.

Sveriges Radios Ekot rapporterar på tisdagen att tusentals kunder kan vara lurade av Nordiska spel, ett företag som driver flera internetbaserade lotterier. I Plus den 18 februari gräver vi djupare och ställer de ansvariga till svars. 

Nordiska spel driver flera lotterier på internet: Europaspelet, Garantispelet, Superspelet och Supervinsten. På telefon utlovar säljarna garanterade vinster, men Plus granskning visar på minst sagt märkliga omständigheter kring både dragningarna och vinstplanen.

”Titta, nu har de klickat!”

De ansvariga bakom visar sig vara mycket svåra att få tag på. Bland annat påstår de sig att hålla till i Costa Rica, men när Plus tar hjälp av Peter Forsman, expert på internetbaserade bedrägerier, visar det sig att så inte är fallet. 

Tillsammans skickar vi ett mail med en länk som om de klickar på ska avslöja var de faktiskt håller hus. 

– Titta, nu har de faktiskt klickat! Och då kan vi se att de inte alls sitter i Costa Rica, de finns i Barcelona, säger Peter Forsman. 

Se fällan slå igen i klippet. Fler artiklar om lotteribluffen publiceras under veckan. 

Hela granskningen kan du se i Plus torsdagen den 18 februari, 21:00 i SVT1 – eller i SVT Play.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.