Politikerna svarar på frågor om skolan. Foto: SVT

Här svarar politikerna på era frågor om skolan

Publicerad

I kvällens stora SVT-debatt som sänds från Borlänge debatterar politikerna skolan. Under våren har hundratals människor delat sina åsikter om skolan genom SVT Nyheters valprojekt #Dinröst – och fått svar av politikerna.

Här svarar Christer Nylander (L), vice ordförande i utbildningsutskottet, på Alexander som upplever att hans vänner som går på en friskola har lättare att få högre betyg.

Alexander, 18, från Bromma upplever att hans vänner som går på en friskola har lättare att få högre betyg. Foto: SVT

Här svarar Janine Alm Ericson (MP), tjänstgörande riksdagsledamot på Hassan som tycker att för många nyanlända fastnar i förberedelseklasser och vill att fler ska kunna börja i vanliga klasser istället.

Janine Alm Ericson (MP) svarar Hassan

Här svarar Ulrika Carlsson (C), talesperson i skolfrågor, på Elsa som vill att lärare ska kunna ge betyg i beteende till elever.

Ulrika Carlsson (C), tjänstgörande riksdagsledamot, svara Elsa, 16, om betyg i beteende.

Här svarar Per Ramhorn (SD), hälso- och sjukvårdspolitisk talesperson, Tim, 20 år från Stockholm, på som oroas över de långa köerna för cancerpatienter.

Här svarar Per Ramhorn (SD) Tim, 20 år från Stockholm. Foto: SVT

Här svarar Erik Bengtzboe (M), skolpolitisk talesperson, på Stinas fråga om att Sverige måste anpassa skolan efter barn med diagnoser.

Stina, 52, från Lysekil vill att skolorna ska bli bättre på att anpassa sig efter mer elever med exempelvis adhd och dyslexi. Foto: SVT

Här svarar Annika Eclund (KD), tjänstgörande riksdagsledamot, på Ilma som vill att man ska undersöka tidigare om elever lider av ADHD eller dyslexi så att de kan få det stöd de behöver.

Ilma, 18 år från Stockholm har diagnostiserats med adhd och dyslexi och vill att man ska undersöka elever tidigare så att de kan få det stöd de behöver. Foto: SVT

Här kan du se fler svar från politikerna. Dela din viktigaste fråga du med!

Se debatten torsdag kl 20.00 i SVT1 och på SVT Play.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 - Politikerna svarar dig

Mer i ämnet