Foto: Skärmdump/Youtube

Hot om nya nätattacker mot Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Nätverket Anonymous hotar i en video att slå till mot svenska staten som en hämnd för en razzia i går.

Det är fortfarande oklart vem eller vilka som låg bakom de omfattande nätattackerna mot svenska företag i går.

Nätverket Anonymous, som tagit på sig ansvaret för tidigare attacker, hotar i en ny video däremot svenska staten med repressalier för att polisen på måndagseftermiddagen gjorde en razzia hos operatören PRQ som uppges ha kopplingar till Pirate Bay.

– Svenska myndigheter; ni vet vad vi är kapabla till och vad vi vill. Ni kan välja, säger den vitmaskerade talespersonen i videon.

Det är oklart om Pirate Bay har någon koppling till PRQ i dag eller om servrarna finns hos någon annan operatör. Oavsett vilket hotar dock nätverket Anonymous svenska myndigheter med repressalier i en ny film på Youtube.

– Vi har sett att ni gjort en räd mot Pirate Bay och andra torrentsajter som nu är nere. Vi ser det som ett brott mot informationsfriheten och som protest mot räden har vi därför kopplat ner några svenska myndigheters sajter, säger den maskerade talesmannen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nätattacker mot hemsidor

Mer i ämnet