Hör några framtidvisioner från de som redan delat med sig i #dinröst. Foto: SVT

Hur vill du att Sverige ska se ut om tio år?

Uppdaterad
Publicerad

Som del av #dinröst har användarna fått dela med sig av sina synpunkter i en lång rad tunga ämnen, men över dem alla lurar den riktigt stora frågan: Hur borde Sverige bli i framtiden?

Engagemanget har varit stort när vi tagit upp era erfarenheter och åsikter kring vården, skolan, arbetsmarknaden och tryggheten under #dinröst.

Den 21 maj sänder SVT programmet Tal till nationen där partiledarna får tala fritt i femton minuter om sina framtidvisioner. Och som fortsättning och crescendo på #dinröst får nu användarna berätta om sina framtidsvisioner – sin syn på Sverige anno 2028.

Val 2018 – #dinröst

Infrastruktur, vård och förnybar energi – det var en hel del konkreta förslag som kommit in, men även flera visionära och minst sagt spektakulära lösningar.

– Det är inte ens i närheten av det vi har i dag. För det första ligger det på en planet där det inte bor lika många människor, och vi har en hållbar resurshållning, säger Petter Ström från Uppsala.

Marco Cuomo från Stockholm ville se mer av en attitydförändring hos framtidens svenskar, och fleras hjärtefrågor gällde bristen på bostäder – i 2020-talets Sverige ska ingen behöva bo i tredje hand.

Hör av dig!

Dela dina tankar och åsikter genom att mejla, både videoklipp och text, till dinrost@svt.se. Du kan också använda hashtaggen #dinröst i sociala medier.

Vi kommer att publicera ett urval av våra användares berättelser på SVT Nyheters webb och i tv. I #dinröst-galleriet hittar du alla hittills publicerade röster.

Att tänka på när du skickar din berättelse till oss

  • Bifoga dina kontaktuppgifter samt ange ålder och bostadsort.
  • Om du är engagerad fackligt, i ett politiskt parti eller på annat sätt är drivande inom frågor som rör det ämne du skriver om ska detta framgå i ditt mejl.
  • Bifoga gärna en bild på dig själv, helst i liggande format.
  • Vid publicering kommer din bild, ditt förnamn, ålder och bostadsort framgå – om inget annat önskas.
  • Vi publicerar inte kampanjmaterial.

Video:

  • Filma gärna med mobiltelefon. Tänk då på att vända mobilen så att filmen blir i liggande format.
  • Försök att hålla dig under två minuter.

Skriftligt:

  • Håll din text så kort och koncist som möjligt, helst under 2 000 tecken. Om vi på SVT vill veta mer om ditt ärende kontaktar vi dig och ber dig utveckla.
  • Vi ser gärna att du bifogar en bild på dig själv, helst i liggande format.

Om vi vill publicera din berättelse så kontaktar vi dig. Samtliga filmer vi publicerar kan komma att visas i tv i samband med exempelvis nyhetsinslag eller debatter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet