Paty Arango, Fredrik Lundh och Karim Engelmark Cassimjee är tre av de som delat med sig i #dinröst. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Känner du dig trygg i din vardag?

Uppdaterad
Publicerad

Hur ser trygghet ut för dig? Vad ska politikerna göra för att fler ska känna sig trygga? Spela in en film med dina tankar eller skriv till oss – vi vill dela dina synpunkter och föra dem vidare till politikerna i vår valbevakning.

Engagemanget har varit stort när vi tagit upp era erfarenheter och åsikter kring den svenska vården, skolan och arbetsmarknaden. SVT:s valbevakning fortsätter och nu kommer vi att fokusera på trygghet, brott och straff – och vi vill veta vad du tycker.

Dela dina tankar och åsikter med oss! Helst genom att mejla, både videoklipp och text, till dinrost@svt.se. Du kan också använda hashtaggen #dinröst i sociala medier.

Vi kommer att publicera ett urval av våra användares berättelser på SVT Nyheters webb och i tv. Här hittar du alla hittills publicerade röster.

Saker att tänka på när du skickar din berättelse till oss:

  • Bifoga dina kontaktuppgifter samt ange ålder och bostadsort.
  • Om du är engagerad fackligt, i ett politiskt parti eller på annat sätt är drivande inom frågor som rör arbetsmarknaden ska detta framgå i ditt mejl.
  • Vid publicering kommer ditt förnamn, ålder och bostadsort framgå – om inget annat önskas.
  • Vi publicerar inte kampanjmaterial.

Video:

  • Filma gärna med mobiltelefon. Tänk då på att vända mobilen så att filmen blir i liggande format.
  • Försök att hålla dig under två minuter.

Skriftligt:

  • Håll din text så kort och koncist som möjligt, helst under 2 000 tecken. Om vi på SVT vill veta mer om ditt ärende kontaktar vi dig och ber dig utveckla.
  • Vi ser gärna att du bifogar en bild på dig själv, helst i liggande format.

Om vi vill publicera din berättelse så kontaktar vi dig. Samtliga filmer vi publicerar kan komma att visas i tv i samband med exempelvis nyhetsinslag eller debatter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet