Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar (V) inför partiledartimmen under Järvaveckan i Rinkeby. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Hyresbolaget Hembla bemöter V-ledarens kritik

Publicerad

Otrygghet, arbetslöshet och marknadshyror stod i centrum i Vänsterpartiets partiledartal under Järvaveckan. Nooshi Dadgostar (V) riktade även svidande kritik mot hyresbolaget Hembla som nu bemöter utpekandet.

Under Västerpartiets partiledartal på Järvaveckan gick Nooshi Dadgostar till hårt angrepp mot att regeringen kan komma att lägga fram förslag på att införa marknadshyror för nybyggnationer.

I talet riktade även Dadgostar kritik mot hyresbolaget Hembla som tidigare utpekats av Hem & Hyra som en av landets 20 ­värsta hyresvärdar.

Företaget svarar på kritiken

SVT har sökt det utpekade företaget Hembla som nu besvarar kritiken skriftligt.

”Jag tycker det är tråkigt att hon använder en så viktig plattform till att sprida felaktigheter. Det känns väldigt krystat att försöka få in oss i diskussionen om marknadshyror i nyproduktion. Vi tillhör ju inte dem som propagerar aktivt för det. Tvärtom tycker vi att dagens reglerade system är bra då det skapar förutsägbarhet, vilket är viktigt när man som vi är ett bolag med ett evighetsperspektiv på ägande”, svarar Jonatan Öhman, kommunikationschef på Hembla.

Hävdar att bilden är felaktig

”Kritiken om fusk- och slarvrenoveringar är också oseriös. Vi är absolut inte felfria på något sätt, men det hon beskriver är inte vårt sätt att arbeta på. Det stämmer inte att vi skulle vägra åtgärda fel och beskrivningen av våra upprustningar är också felaktig. Vi arbetar med att utveckla hela bostadsområdena där vi finns genom både grundliga upprustningar av fysiska miljöer och bosociala insatser. Jag är stolt över hur vi successivt förändrar våra områden till det bättre. Nooshi är varmt välkommen att göra ett besök närsomhelst hos oss i Järva.”

Tysk ägare

Hyresgästbolaget Hembla finns i 18 kommuner i Stockholmsområdet, Mälardalen, Norrköping, Tranås och Uppsala. Enligt företaget ska 21 400 familjer bo i bolagets fastigheter. Hembla ägs sedan 2019 av det tyska bostadsbolaget Vonovia.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Järvaveckan 2021

Mer i ämnet