Ingen kontakt med släktingarna i Chile

Uppdaterad
Publicerad

I skånska Åkarp har Daniela Fernandez hela dagen försökt komma i kontakt med sina släktingar i Concepcion, utan framgång.

– Det är min moster, mina kusiner och sen är det min farbröder. Ja det är nästan hela släkten, det är bara jag och min mamma här.

Hennes moster och kusiner bor i Concepcion, mitt i centrum där förödelsen är stor.

– Framförallt i centrala Concepcion där min moster bor, hon bor två kvarter från det stora torget och där har massa byggnader trillat samman, mest äldre men även nykonstruktioner och där brinner och människor är jätterädda.

Inte ens kontakt via facebook

Daniela har fortfarande inte hört något från sina släktingar. Hon och hennes mamma har försökt ringa sedan klockan åtta när de fick höra om det inträffade.

– Min mamma blev uppringd av en annan chilenare som berättade för henne

att detta höll på att ske och sen har hon försökt ringa till min moster på den vanliga telefonen och sen på alla mobiler som vi har, men inget.

Daniela kollar hela tiden runt på facebook efter livstecken, men det är inte mycket som fungerar.

– Alltså hade de kunnat gå in i facebook nu så hade det ju vart superbra att kontakta sig snabbt och veta vad som händer. Det är ju snabba kommunikationsvägar nu med chatten och allt det här. Men just nu när ingen kan så är det ju frustrerande, en till kanal som inte fungerar in.

Vad hoppas du på nu då?

– Att de lever, att de i alla fall har huset kvar så att de inte är hemlösa, säger hon och nu väller tårarna fram.

Julia Åberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.