Kristdemokraternas tidigare partisekreterare Johan Ingerö. Foto: TT

Ingen utredning efter Skyttedals anmälan mot Ingerö

Uppdaterad
Publicerad

Det kommer inte inledas någon förundersökning mot KD:s tidigare partisekreterare Johan Ingerö.

– Det har inte inletts någon förundersökning då det misstänkta brottet är preskriberat. Anmälan gällde sexuellt ofredande och då är preskriptionstiden fem år, säger Rebecka Landberg, presstalesperson på polisen.

Kristdemokraternas partisekreterare Johan Ingerö avgick från sitt uppdrag tidigare i veckan. Han har själv sagt att han lämnat efter att en partikollega polisanmält honom.

Strax efteråt gick EU-parlamentarikern Sara Skyttedal (KD) ut med att hon gjort en polisanmälan mot en partikollega som försökt ta sig rätten till hennes kropp.

Ingerö har förnekat anklagelserna och skrev på Facebook i samband med att han avgick att ”det som påstås inte är sant”.

Är preskriberat

Händelsen påstås ha skett på en fest 2014, enligt polisen kan ingen utredning inledas då den misstänkta gärningen som rubricerades som sexuellt ofredande är preskriberad.

Johan Ingerö tillträdde som partisekreterare i slutet av oktober förra året. Enligt KD:s partiledare Ebba Busch ska anledningen till att Ingerö plötsligt fått sluta vara att partiet behöver en person som ”primärt bygger organisationen” på posten som partisekreterare och att det inte är Ingerös starkaste sida.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.