Foto: SVT/Scanpix

”Jag är bottenlöst förtvivlad”

Uppdaterad
Publicerad

I ett brev från sjukhuset uttrycker Ann-Margarethe Livh (V) sin förtvivlan över attacken som kostade kollegan Abdirahim Hassan livet.

När SVT:s Afrikakorrespondent Johan Ripås i dag besökte sjukhuset i Nairobi där vänsterpartisten Ann-Margarethe Livh vårdas för sina skottskador var hon för trött för att prata, men lät via läkaren förmedla ett brev som vi fått tillstånd att publicera.

I brevet uttrycker hon sin förtvivlan över händelserna i Somalia där kollegan Abdirahim Hassan dödades och hyllar hans arbete.

Vänsterpartister i skottdrama i Somalia

”Han gjorde ett fantastiskt jobb och alla unga människor i 54 olika ungdomsorganisationer var så entusiatiska över att starta ett demokratiarbete bland Mogadishus ungdomar”, skriver hon i brevet.

”En fantastisk ung människa”

Ann-Margarethe Livh och Abdirahim Hassan var på plats i Somalia för att arbeta med ett projekt som Vänsterpartiets internationella forum är med och driver och som syftar till att stödja demokratiseringsprocesser.

I brevet skrivet Livh också att ”Abdi var en fantastisk ung människa”och betonar vikten av att nu fokusera på hur arbetet för ett mer demokratiskt Somalia ska fortsätta för att skapa bättre förutsättningar för landets invånare.

”Det är vad Abdi hade velat och det är viktigt att stödja”.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vänsterpartister i skottdrama i Somalia

Mer i ämnet