Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Inom bland fritidsverksamheterna i Farsta jobbar man nu med att återbygga tryggheten för barn och unga. Foto: Fredrik Larsson/SVT

Efter dödsskjutningen i Farsta – sommarfritids ska återbygga tryggheten hos barn

Uppdaterad
Publicerad

Det är sommarlov och behovet är stort för mötesplatser och aktiviteter för barn och unga. Efter skjutningen i Farsta i mitten av juni, då två personer avled, satsar nu ungdomsverksamheterna på att återbygga tryggheten hos barnen.

Jag hoppas ungdomar tar lärdom från det som har hänt, att man vågar satsa på sig själv och vågar ha framtidstro, säger Kerstin Yttermo, enhetschef för Farsta fritid.

Det har snart gått två månader sedan den uppmärksammade skjutningen i Farsta, söder om Stockholm, inträffade. Fyra personer skottskadades och två personer avled, däribland en 15-årig pojke.

Bevittnade skjutningen

Vänner till pojken, samt ungdomsverksamhetens besökare, var några av de unga som bevittnade skjutningen.

Det var en hel del unga som kom till oss och ville prata om det som hade hänt, säger Kerstin Yttermo, enhetschef för Farsta fritid.

Inom bland annat fritidsverksamheterna jobbar man nu med att återbygga tryggheten för barn och unga.

Hör Marjam och Nicole som spenderar sommaren på fritidshuset i Farsta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.