”Jag tänker vara partiledare för alla”, sade den omvalde partiledaren Jan Björklund Foto: Peter Krüger, TT

Jan Björklund omvald

Uppdaterad
Publicerad

Liberalernas landsmöte valde enhälligt om Jan Björklund som partiledare. Ingen motkandidat fanns sedan förra EU-ministern Birgitta Ohlsson för en tid sedan dragit tillbaka sin kandidatur.

På Liberalernas landsmöte i Västerås höll Jan Björklund ett kort tack- och försoningstal.

– Birgitta Ohlssons utmaning har fått mig att bli bättre. Det fungerar nämligen så att man skärper sig. Det är inte alltid roligt att själv bli konkurrensutsatt, men det är alltid nyttigt, sade Björklund och fick applåder.

Svagt opinionsstöd för Liberalerna

Han uppger att han under sommaren funderat mycket på hur han kan bli bättre som partiledare och lovar att anstränga sig ännu mer.

-Jag vet att det finns en grupp här i salen som ville ha mig som partiledare och en annan som ville ha Birgitta Ohlsson. Jag tänker vara partiledare för alla. Nu lämnar vi detta bakom oss och blickar framåt, sade Björklund.

Med mindre än ett år kvar till valet väntar Liberalerna fortfarande på ett lyft i opinionsstödet. Enligt den senaste mätningen från SVT/Novus säger endast 4,8 procent av väljarna att de skulle rösta på Liberalerna om det var val idag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.