Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Foto: Jessica Gow / TT

Jimmie Åkesson om SD-politikerna som lämnar

Uppdaterad
Publicerad

”Ett klokt beslut”. Så kommenterar Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i Morgonstudion att partiets skolpolitiske talesperson hoppar av. I intervjun svarar han också på frågan om hur partiet ser på SD-politikern Bo Hofvander som skrivit hatiska kommentarer på nätet.

Sverigedemokraternas skolpolitiske talesperson Stefan Jakobsson hoppar av. Anledningen är avslöjanden i Aftonbladet om att han låtit skattebetalarna stå för privata taxiresor, boende för familjen på resor och en tur till partiledarens ”glitterfest”.

SD:s partiledare Jimmie Åkesson säger i SVT:s Morgonstudion att det är ”ett klokt beslut”.

Val 2018 – #dinröst

Samtidigt måste Bo Hofvander som kandiderar för SD i Halmstad lämna partiet efter att ha spridit hatkommentarer på nätet. Det framgår efter att partiledaren Jimmie Åkessons pressades i frågan i Morgonstudion.

– Vi är väldigt nära valet här, men vad jag förstår kan har vi ett par dagar på oss att dra tillbaka kandidaturer för den typen av personer, säger SD:s partiledare Jimmie Åkesson till SVT Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet