V-ledaren Jonas Sjöstedt höll sitt traditionsenliga jultal på tisdagen. Foto: Vänsterpartiets Facebooksida

V vill höja försörjningsstödet med 2 000 kronor i december

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartiet vill att alla som har rätt till försörjningsstöd ska få 2 000 kronor extra i december. Det meddelar partiledare Jonas Sjöstedt i sitt jultal på tisdagen.

– Det är för att alla, inte minst barnfamiljerna, ska ha råd att fira jul, säger han.

På tisdagseftermiddagen höll Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt sitt traditionsenliga jultal från riksdagshuset i Stockholm. Fokus under talet var jämlikhet, klimat och klassresor.

Under jultalet meddelade Sjöstedt att V vill att försörjningsstödet ska höjas under december månad.

– Därför föreslår vi att den som har försörjningsstöd ska få 2 000 kronor extra i december, för att alla, inte minst barnfamiljerna, ska ha råd att fira jul, säger han.

Under 2017 var det 260 000 personer som mottog ekonomiskt bistånd, av dessa hade 36 procent ekonomiskt bistånd i tio månader eller fler, skriver Vänsterpartiet i ett pressmeddelande.

– Det klart att det blir en extra press vid jul och andra högtider. Vi vill att alla föräldrar ska ha råd att köpa julklappar eller hitta på något kul tillsammans med sina barn i jul, säger Jonas Sjöstedt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.