Enligt Aron Etzler beror de höga förtroendesiffrorna för Jonas Sjöstedt på att väljarna kan lita på den politisk som Vänsterpartiet och partiledaren för. Foto: TT

V: Vi är ett parti som folk kan lita på

Uppdaterad
Publicerad

Stödet för Jonas Sjöstedt växer. Vänsterpartiets ledare får 28 procent av väljarnas förtroende och hamnar på tredje plats i Novus förtroendeundersökning. Enligt partisekreterare Aron Etzler beror det starka stödet på att väljarna kan lita på V och Sjöstedt.
– Det är viktigt i en tid när svenska väljare inte riktigt vet vad man röstar på då en del av sakerna partierna säger inte gäller, säger Aron Etzler.

Aron Etzler menar att V är ett parti som är konsekvent och tydligt i sin politik och uppgift att sätta gränser för ”hejdlös högerpolitik”.

– Vi får se till så att kaosprivatiseringen av Arbetsförmedlingen inte blir av eller att sätta stop för uppluckringen av LAS och marknadshyror. Det här är något som folk också förstår, säger Aron Etzler.

V-inflytande faktor till högt förtroende

Partisekreteraren tror inte att stödet för Jonas Sjöstedt och Vänsterpartiet enbart beror på att partiet är i opposition, utan för att man också har förhandlat med regeringen och påverkat dess politik.

– Samtidigt är det också tydligt att en del av sakerna som regeringen nu gör inte har något stöd. Att V då kliver in och ser till att dåliga reformer inte blir av är vad många väljare förväntar sig, säger Aron Etzler.

”Förkroppsligar ett klokt och stridbart vänsterparti”

Även om Sjöstedt spelar en viktig roll för partiets framgångar så handlar det inte bara om hans persona.

– Man kan samtidigt se att förtroendet för V ökar i nästan alla sakpolitiska frågor. Folk tycker att han förkroppsligar det som ett klokt och stridbart vänsterparti ska vara, säger Etzler.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer