• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skara i Skara kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en byggnad i Folkets park med kraftigt rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Skaraborg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Kakabaveh hotar väcka misstroende mot Linde

Uppdaterad
Publicerad

Den politiska vilden Amineh Kakabaveh hotar att försöka väcka misstroende mot utrikesminister Ann Linde (S) efter överenskommelsen med Turkiet.

– Det är en svart dag i svensk politisk historia att vi förhandlar med en islamisk diktatur, säger hon i SVT:s Morgonstudion.

Amineh Kakabaveh hoppas att andra politiska partier kallar Ann Linde till utrikesutskottet, annars måste kommer hon att väcka misstroende mot Ann Linde som utrikesminister.

Hon kallas överenskommelsen med Turkiet för pinsam.

– Det är en svart dag i svensk politisk historia att vi förhandlar med en islamisk dikatur som inte respekterar yttrandefrihet, inte respekterar minoriteters rättigheter och kvinnors rättigheter. Man offrar kurderna för den här cyniska politiska synsättet. Varför skulle kurderna offras för ett natomedlemskap. Varför viker sig Sverige för Erdogan?

För att väcka misstroende krävs dock att 35 ledamöter står bakom initiativet. På frågan om hon ser framför sig att andra partier stöder henne svarar hon:

– Jag hoppas det för det handlar om Sveriges säkerhet och Sveriges ansikte i världen.

Till TT säger Kakabaveh att regeringen nu måste göra det tydligt för svenska folket exakt vilka eftergifter Sverige gör för ett Natomedlemskap.

”Jag kommer redan i morgon att inkomma med en skriftlig fråga till utrikesminister Linde om detaljerna i avtalet. V och MP borde kalla utrikesministern till utrikesutskottet för att ställa henne mot väggen”, skriver Kakabaveh.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.