I dag firar kanelbullens dag 16 år. Enligt Birgitte Nilsson Bergström är doften av nybakade kanelbullar välkänd för de flesta och väcker angenäma minnen.
– Kanelbullen står för omsorg och hemkänsla, säger hon.
Nytt utseende
Förra året fick bakverkskollegan semlan en ny form. På semmeldagen, även kallad fettisdagen, gick det att köpa semlan i wrap- och pizzaform. Birgit Nilsson Bergström tycker att det vore spännande med en ny version av kanelbullen.
– Det skulle inte förvåna mig om någon får en idé om en kanelwrap eller kanelpizza. Men jag tror inte att det slår den traditionella formen, säger hon.
Kanelbullen står stark
Kanelbullen, som blev vanlig i de svenska hushållen i början av 1950-talet, har på senare år fått konkurrens av nya importerade bakverk, som amerikanska cupcakes och franska macarons.
– Jag tror att den står stark. Det är lite folkhemskänsla över kanelbullen, säger hon.