Karin Karlsbro kan bli ny toppkandidat till EU-valet för L efter att Cecilia Wikström petades. Foto: Pressbild Liberalerna/SVT

Karin Karlsbro föreslås bli liberalernas toppkandidat inför EU-valet

Uppdaterad
Publicerad

Karin Karlsbro föreslås som förstanamn på Liberalernas lista inför EU-valet. Det bekräftar Liberlaerna i ett pressmeddelande.
– Det är få väljare som känner till Karin Karlsbro som kandidat till EU-valet säger Elisabeth Marmorstein i morgonstudion.

Valberedningen har haft det besvärligt att hitta en toppkandidat som ska ersätta Cecilia Wikström (L) i Europaparlamentet, men nu har de hittat sit kandidat. Efter att ha frågat bland andra kandidater så som, Birgitta Ohlsson och Marit Paulsen kom man fram till plats nummer fem på listan, Karin Karlsbro (L).

Karin Karlsbro (L) har varit ordförande för ungdomsförbundet och är i dag vice ordförande för länsförbundet i Stockholm och ordförande för Gröna liberaler.

– Jag kan tänka mig att hon kommer fokusera mycket på miljö- och klimat-frågor, säger Marmorstein.

Okänd bland väljarna

Hos väljarna är hon relativt okänd och det kan vara ett problem menar Marmorstein.

– Här menar Liberalerna att deras väldigt EU-positiva linje räcker för att locka en del på den borgerliga kanten, säger hon. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

EU-valet 2019

Mer i ämnet