Karlsbro kvar i Liberala EU-gruppen: ”Känner mig rörd”

Publicerad

Liberalerna och Karin Karlsbro (L) utesluts inte ur den liberala partigruppen i EU-parlamentet, Renew Europe.

– Det fanns inga krav på att utesluta mig eller Liberalerna, säger Karin Karlsbro.

Att Liberalerna ingår i en regeringsuppgörelse med Sverigedemokraterna uppskattas inte av EU-parlamentets liberala partigrupp. Under en presskonferens berättade gruppledaren Stéphane Séjourné att partigruppen skulle diskutera L:s framtid i Renew Europe.

Under kvällen kom beskedet att partiet och Karlsbro blir kvar i gruppen. Efter långa och livliga diskussioner menar Karin Karlsbro att det inte finns krav på att utesluta henne eller partiet. Men hon flaggar samtidigt för att det sista ordet inte är sagt.

Hon pekar främst på hur gruppen ska förhålla sig till knepiga parlamentariska situationer och högerpopulistiska partier.

– Vi hade en intensiv debatt med många starka åsikter om det. Slutsatsen kring det är att det inte fanns några krav på att utesluta mig eller Liberalerna, säger hon.

Karlsbro berättar att diskussionerna kommer att fortsätta framöver.

– Diskussionen ikväll kändes väldigt viktig och efteråt känner jag mig rörd och glad över att jag får sådant förtroende. Det gör också att jag känner att det finns väldigt höga förväntningar på att vi ska navigera rätt inom Liberalerna framöver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.