Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

KD kraftsamlar i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

I dag fredag samlas ett tusental kristdemokrater från hela landet i Jönköping för partiets kommundagar. Partiledaren Ebba Busch Thor inledningstalar vid lunch. Välfärdsfrågorna står i centrum.

Partiet ska särskilt lyfta vården som huvudfråga i valet. Men det blir också drill av kommunpolitikerna i hur partiet ska driva valrörelse.

Utgångspunkten är svårare än på länge med opinionssiffror som legat långt under riksdagsspärren en mycket lång tid. Nyligen kom en DN/Ipsos som kanske ingjuter litet hopp hos de luttrade kristdemokraterna. Den visade att framför allt moderata väljare kan tänka sig att stödrösta på partiet. Stödröstandet var avgörande för KD i såväl 2010 som 2014 års val.

På lördag hålls ett särskilt evenemang med den tidigare partiledaren Alf Svensson och den tidigare norska statsministern Kjell Magne Bondevik för att särskilt peppa deltagarna. Rubriken är Val i med- och motgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet