KD:s partisekreterare Peter Kullgren tog emot jubel på partiets valvaka. Foto: SVT

KD:s partisekreterare Peter Kullgren i utspel: ”Den ena lögnen mer absurd än den andra”

Uppdaterad
Publicerad

Kristdemokraterna har legat på över 10 procent i de senaste opinionsmätningarna, men enligt SVT Nyheters valundersökning landar partiets stöd betydligt lägre. Nu anklagar partisekreteraren Peter Kullgren sina motståndare för ”absurda lögner”.

Enligt SVT Nyheters valundersökning Valu får Kristdemokraterna 7,5 procent i EU-valet. Nu kommenterar partisekreteraren Peter Kullgren resultatet, som ligger betydligt lägre än den senaste tidens opinionsmätningar.

– Håller det här sig når vi vårt mål om att ta två mandat trots en valrörelse där alla andra har fullständigt attackerat oss de senaste två veckorna med den ena lögnen eller attacken mer absurd än den andra. De har inte lyckats, säger han.

Men målet var ändå åtta procent?

– Vår målsättning är att ta två mandat. Det kommer bli en rysare den här kvällen. 7,5 procent är på gränsen. Men det är också att vi nästan tangerar det bästa EU-valet som Kristdemokraterna någonsin har gjort.

Mats Knutson: Är besvikna

Enligt SVT Nyheters politiska kommentator Mats Knutson är Kristdemokraterna besvikna:

– Uppgången blir inte alls lika stor som partiet hoppas på. Det kan bero på uppmärksamheten kring Lars Adaktussons röstande om aborträtten i Europaparlamentet. Ett slags omvänd Adaktusson-effekt. I förra EU-valet var det tydligt att han drog in väljare till KD, nu kan han ha skrämt bort väljare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer