Foto: SVT

Kinberg Batra: Sverige är på väg åt fel håll

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges utmaningar är svåra och stora. Det sade Anna Kinberg Batra när hon inledningstalade på Moderaternas stämma i Karlstad i dag.

M-ledaren började med att säga att det är höst i Sverige, även bildligt talat. Hon talade om ett växande utanförskap, akut flyktingkris, tuffare global konkurrens.

– Men i stället för att rusta för vinterns snö och kyla har vi en regering som tycks tro att värmen kommer bara man längtar efter den. Sverige är på väg åt fel håll, det ska vi ändra på, sade Kinberg Batra.

M-stämma 2015

– Sveriges utmaningar är svåra och stora. Vi står mitt i ett nytt och besvärligt politiskt läge. Som ställer tydliga krav på att vi är tydliga med vad som är vår uppgift som parti.

”Kommer inte tycka likadant”

Hon fortsatte med att säga att Moderaterna vill ta ansvar för Sverige.

– Vi söker lösningar, presenterar konkreta förslag. Vi tar ansvar för att kunna genomföra dem tillsammans med andra som också har Sveriges allra bästa för ögonen. Sverige behöver ett starkt ledarskap som tar tag i utmaningar här och nu och inte skjuter dem på framtiden.

”Aldrig varit viktigare”

Hon sade att hon vill leda Sverige framåt tillsammans med Alliansen.

– Vi kommer inte att tycka likadant, och tur är väl det, för vi är fyra olika partier. Men vi ska vara redo att möta väljarna tillsammans med bättre alternativ för Sverige och det ska vi göra senast 2018, säger Kinberg Batra.

– Vår uppgift har aldrig varit viktigare och svårare, sade Kinberg Batra som efter sitt korta inledningstal förklarade stämman öppnad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

M-stämma 2015

Mer i ämnet