Vings ägare Thomas Cook gick i konkurs i september, och nu är det alltså klart vem som ska ta över hela den nordiska rörelsen. Foto: Johan Nilsson/TT

Klart med köpare av Ving

Uppdaterad
Publicerad

Ving har klart med ny köpare av verksamheten, erfar flera medier. Uppgiften bekräftas till TT.

Köparen, ännu hemlig, tar över hela den nordiska rörelsen, enligt uppgift till TT.

Nyheten kommer att presenteras i morgon förmiddag vid en pressträff.

Under stort rabalder gick Vings ägare Thomas Cook i konkurs i september. Tusentals resenärer, framför allt britter, blev strandsatta på sina resemål och mängder av turister i flera länder, bland andra Sverige, fick bittert konstatera att de inte kom med sina flyg till varmare breddgrader den där måndagsmorgonen 23 september.

Flera intressenter

Ända sedan dess har det spekulerats kring om någon och vem som skulle ta över den ännu lönsamma nordiska delen av resekoncernen Thomas Cook där Ving ingår. Under tiden har Ving efter ett visst strul direkt efter konkursen drivit sin verksamhet som vanligt.

Att det funnits flera intressenter av rörelsen har stått klart ett tag. Bland andra har riskkapitalföretaget Triton nämnts eftersom det bolaget redan i våras lade ett bud på den nordiska rörelsen där även Spies och Tjäreborg ingår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.