Foto: SVT Dokumentär

Här säljer langaren sin telefon för 300 000 kronor

Uppdaterad
Publicerad

Han har langat kokain i Stockholms innerstad i många år och dragit in tiotusentals kronor varje månad. Men nu har han bestämt sig för att sluta. Och han börjar med att göra sig av med sin stora inkomstkälla: mobiltelefonen.

Mannen beskriver sig själv som huvudman och har tagit emot stora laster direkt från Sydamerika. Det är kilovis med kokain som har blandats ut innan det sålts vidare till kunder runt om i Stockholm.

– Jag fixar det för leverans. Mosar kokainet och blandar det med kreatin. Och sen använder jag lite aceton för att bygga upp kokainet igen till en sten. Langarna hustlar alltid för att få tjäna extra pengar. 

Langarens viktigaste redskap är en mobiltelefon. I den finns en Wickr-app och telefonnummer till mellan 90 och 150 kokainköpare. Totalt uppskattar han att telefonen drar in 80-160 000 kronor i månaden och den gick snabbt att sälja vidare när han bestämt sig för att lägga av.  

– Hur det går till? Man frågar om någon vill köpa en becknartelefon. Det är som Antikrundan, det kan vara allt från 40 000 till 500 000 utan problem.

Mannens röst är utbytt. SVT Dokumentär följde med langaren när han sålde sina sista 14 gram kokain en natt i februari. Se hela dokumentären ”Sista natten som becknare” på SVT Play.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.