Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ylva Hedén Westerdahl, prognoschef Konjunkturinstitutet Foto: Erik Rönnqvist Visa alla (2)
Visa alla (2)

Stärkt tro på ekonomin enligt konjunkturbarometern

Uppdaterad
Publicerad
Konjunkturinstitutet kom idag med sin månadsbarometer som visade en stärkt industrikonjunktur. Men siffrorna är inhämtade i början på månaden och fångar inte upp effekten av coronaoron.

Det är svårt just nu att göra trovärdiga ekonomiskaprognoser när det dessutom är osäkert att dra historiska paralleller menar Konjunkturinstitutet.

– Vi frågade hushåll och företag i början på februari och de flesta svara ganska snabbt, så jag tror inte man har hunnit få med det i svaren ännu. Det har inte hunnit påverka hushåll och företag än, säger Ylva Hedén Westerdahl, prognoschef Konjunkturinstitutet.

Konjunkturbarometern

Visa

Konjunkturinstitutet frågar varje månad svenska företag och hushåll om deras syn på ekonomin, nu och i framtiden. Resultaten publiceras i rapporten Konjunkturbarometern. Den aktuella mätningen baseras på svar från 30 januari – 19 februari 2020.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer