– Jag blev helt chockad, berättar Björn Mittag-Leffler. Foto: Gloria Mittag-Leffler

Körde bil på E4 – blev omsprungna av galopperande hästar

Uppdaterad
Publicerad

Efter att två ryttare ramlat av vid Gärdet i Stockholm galopperande hästarna hela vägen ut på E4:an och körde om paret Mittag-Leffler. – Det här var nog unikt, säger Björn Mittag-Leffler.

I närheten av Karolinska sjukhuset, på väg norrut, skymtade föraren Björn Mittag-Leffler plötsligt något konstigt på vägen. 

”Där kommer två hästar”

– Jag blev helt chockad och sa till min fru och min mamma som var med mig i bilen “där kommer två ryttarlösa hästar”, berättar Björn Mittag-Leffler.  

Efter att de ringt polisen plockade hustrun Gloria Mittag-Leffler upp kameran och fångade den sensationella händelsen medan maken saktade ner farten.  

– Jag körde väldigt sakta, max 30 kilometer i timmen, och försökte få andra bilar att hålla avståndet till hästarna. Vi var flera bilar som försökte signalera till anslutande trafik att sakta ner så att inte hästarna skulle skadas. 

Förföljda i flera minuter

Paret uppskattar att hästarna sprang efter bilen ungefär fem till sju minuter.

Har du någonsin varit med om något liknande? 

– Nej, det här var nog unikt!  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.