Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är inte statsministerns uppgift att ställa krav på andra partiers medlemmar” – Hör statsministern om hans samtal med Jimmie Åkesson (SD) i klippet. Foto: TT

Kristersson: ”Jimmie Åkesson vet vad jag tycker om Jomshofs tweet”

Uppdaterad
Publicerad

Statsminister Ulf Kristersson har tagit upp Richard Jomshofs omtalade tweet om Muhammed med SD:s partiledare Jimmie Åkesson.

– Han är mycket väl medveten om vad jag tycker om den, säger Kristersson i Agenda.

Richard Jomshofs, ordförande i Justitieutskottet skrev i en tweet att  profeten Muhammed var en massmördare, slavhandlare och rövare – något som Kristersson har tagit upp med SD-ledaren Åkesson.

– Jag tar inte ansvar för vad andra säger. Det finns många människor som säger dumheter just nu och det kan skapa ren fara, säger Kristersson.

”Kan få konsekvenser”

Han tillägger att vi i  Sverige har rätten att kritisera en religion och att det är legitimt att kritisera islam.

– Och så ska det förbli. Men jag är kritisk till människor som utnyttjar en situation och sprider hat som är farligt för Sverige.  Man måste tänka igenom – är det här bra eller farligt för Sverige? Allt som är lagligt är inte lämpligt, säger Kristersson.

Ulf Kristersson uppmanar alla att besinna sig.

– Det man säger kan få konsekvenser, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.