Kristerssons känga till Sjöstedt: Sprider en nidbild

Uppdaterad
Publicerad

Ulf Kristersson (M) och Vänsterledaren Jonas Sjöstedt rök ihop kring rut-avdragen och fördelningspolitik i Agendas partiledardebatt. Moderatledaren anklagade Sjöstedt för att sprida en nidbild av partiets politik.

– Låt oss titta på vad Moderaterna prioriterar. Ni ska jäklas med Sveriges fattigaste barnfamiljer och sänka stödet till dem. Ni ska sänka lönen för samma grupp och ta tillbaka pengarna för de mest utsatta skolorna, sade Jonas Sjöstedt och fortsatte:

– Sen prioriterar ni eran nyckelgrupp, ni ska tredubbla rut-avdraget för era kärnväljare i Danderyd. Om vi får bestämma då går vi åt andra hållet och ökar jämlikheten. 

Ulf Kristersson gav svar på tal

– Först hetsar du upp dig över en nidbild av Alliansens politik som inte stämmer. För att sen gå loss på den nidbilden. Så fungerar inte seriös politik, vi sänker inte lönen för någon över huvud taget, sade Ulf Kristersson:

– Säg till den som i dag har fått jobb därför att rutföretag finns, är lagliga och hjälper trebarnsfamiljer med till exempel städning. Tala om för dem att det är meningslöst arbete de utför, jag tycker att det är cyniskt. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Partiledardebatt maj 2018

Mer i ämnet