Finansminister Magdalena Andersson (S). Foto: Claudio Bresciani/TT

Krogar kan få extra coronastöd

Publicerad

Finansminister Magdalena Andersson öppnar nu för att krogbranschen kan få extra stöd efter att regeringen inför stopp för alkoholförsäljning efter klockan 22. Det rapporterar TT.

– Vi ser över om det finns behov av ytterligare stöd på grund av de här restriktionerna, säger Magdalena Andersson till journalister efter ett möte med riksdagens finansutskott.

Igår meddelade regeringen att alkoholförsäljning förbjuds efter klockan 22 på restauranger, pubar, barer och liknande serveringsställen för att begränsa spridningen av virussmitta. Förbudet träder i kraft den 20 november och gäller till den sista februari nästa år.

Coronapandemin

– Självklart kommer det att påverka branschen och det är därför vi tittar om det finns behov av ytterligare åtgärder, fortsätter finansministern.

Magdalena Andersson uppger samtidigt att regeringen så sent som i måndags presenterade förslag om förlängda coronastöd till företag, som att korttidspermitteringar är möjliga att använda fram till sommaren. Dessutom förlängs omställningsstödet för att täcka upp för omsättningförluster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet