Kvinna skyldig till ha beställt mord på advokat

Publicerad

En kvinna i 50-årsåldern anses vara skyldig till försök till anstiftan till mord, stämpling till mord och förberedelse till mord på en känd advokat, skriver Stockholms tingsrätt i ett pressmeddelande.

”Efter enskild överläggning har tingsrätten funnit att övertygande bevisning har lagts fram om att den huvudmisstänkta kvinnan har begått de åtalade gärningarna”, heter det i pressmeddelandet.

Kvinnan ska nu genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Efter det kommer straffet för brotten att bestämmas. Under tiden kommer hon att fortsätta vara häktad.

Det var i september 2019 som advokaten träffades av två skott från en pistol, ett i buken och ett på hans väska, på Kungsholmen i Stockholm. Han fick livshotande skador men klarade sig. I somras dömdes en 54-årig man till 14 års fängelse för mordförsöket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.