Arkivbild. Foto: TT

Kylan på väg bort från Sverige

Uppdaterad
Publicerad
Varmare tider är i sikte och snart går det bra att åter hänga in ullkoftan i garderoben. Men den som längtar tillbaka till den brännande försommarhettan för två veckor sedan får vänta ett tag till.

Onsdag och torsdag ser ut att kunna bli något varmare i södra Sverige, i Götaland och Södra Svealand med temperaturer uppemot 15 grader.

– Det hänger på molnigheten, säger SVT:s meteorolog Nitzan Cohen.

Under veckan kommer varmluft uppseglandes från sydost, medan kyligare väder trycker på från nordväst vilket gör väderleken ostadig. I Norrland är det alltjämt fortsatt kyligt och i södra och mellersta Norrlands inland finns risk för snöfall.

”Regnoväder ligger och lurar”

I södra Sverige fortsätter helgen i samma spår med goda solchanser och temperaturer upp mot 20 grader i Götaland och stora delar av Svealand. Väderleken är dock fortsatt ostadig.

– Det finns regnoväder som ligger och lurar i väster, och det är ännu oklart var det tar vägen.

”Hänger på molnen”

Efter helgen letar sig varmluft upp genom landet och den kallfront som tidigare legat i norr avvecklas när varmare väder växer till sig.

I Norrland är temperaturer mellan 15 till 20 grader att vänta. I söder kan det bli dryga 20 grader, givet att solen tillåts titta fram.

– Luften kommer generellt att bli varmare, men det hänger återigen på var vi har molnen. Vi kan tyvärr inte räkna med att helt att slippa undan regn helt och hållet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer