• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I morgon möter Ulf Kristersson (M) talmannen för en slutrapport om regeringsbildningen. Liberalernas Mats Persson säger till SVT att han är övertygad om att partiet kommer ingå i en ny regering. Foto: TT/SVT

L: ”Övertygade om att vi kommer att ingå i regeringen”

Uppdaterad
Publicerad

Liberalerna står fast vid att de ska ingå i M-ledaren Ulf Kristerssons nya regering. Det meddelar Mats Persson, partiets gruppledare i riksdagen.

– Vi är övertygade om att vi kommer ingå i den här regeringen, säger han till SVT.

I morgon, onsdag, ska M-ledaren Ulf Kristersson lämna sin slutrapport till talmannen om vilka partier han avser att bilda regering med.

Men om regeringsförhandlingarna blir klara till dess ”återstår att se”, säger Mats Persson (L) och understryker att ”samtalen är väldigt konstruktiva”.

– Vi har ingen brådska, det viktigaste är att det här blir bra för Sverige.

Han står dock fast vid att L ska ingå i den kommande regeringen.

– Vi är övertygade om att vi kommer ingå i den här regeringen.

Enligt källor till Sveriges Radios Ekot vill inte SD släppa in L i regeringen. På frågan om SD kan bestämma över det svarar Persson:

– Väljarna har varit väldigt tydliga med att L ska ingår i en liberal, borgerlig regering och jag är helt säker på att vi kommer att göra det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.