Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Är den padelspelande medelklassen Liberalernas viktigaste väljargrupp? Se Mats Persson (L) berätta i videon. Foto: TT

L-politikern om sitt brandtal för medelklassen: ”Finns tv-serier som ser ner på medelklassen”

Uppdaterad
Publicerad

Hela 13 gånger hann Mats Persson (L) kläcka ur sig de bevingade orden ”den hårt arbetande medelklassen” under ett anförande i riksdagen.

– Man kanske inte nödvändigtvis måste spela padel för att kvalificera sig in som väljare i Liberalerna, säger han och skrattar i Politikbyrån.

Det var den 15 juni i år som riksdagsledamoten Mats Persson (L) höll ett anförande i riksdagen, riktat till en alldeles speciell väljargrupp – nämligen ”den hårt arbetande medelklassen”.

Och när Mats Persson väl fått upp farten fanns det knappast något stopp. Under det 9 minuter korta anförandet hann han nämna ”den hårt arbetade medelklassen” hela 13 gånger.

Politikbyrån

Han riktade också kritik mot de som raljerar över medelklassens fäbles för padel, trädgårdsintresse och grillning.

– Jag får väl dock erkänna för svenska folket att jag själv inte är något fan av just padel. Jag föredrar fotboll och tennis men jag hoppas det är okej ändå, säger Mats Persson i en intervju i Politikbyrån.

Se klippet från riksdagen och intervjun med Mats Persson i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Politikbyrån

Mer i ämnet