Dennis Bengtsson och Beatrice Eriksson tittar på en nästan nybyggd trerumslägenhet i Sundbyberg. Foto: SVT

Lägenhetsspekulanterna: ”Köparnas marknad nu”

Uppdaterad
Publicerad

Beatrice Eriksson och Dennis Bengtsson är på jakt efter en ny lägenhet. De har märkt av ett ökat utbud av bostäder till salu och enligt dem är det nu köparens marknad.

– Det är mycket mer köparens marknad nu än för ett halvår sedan. Jag tycker det känns skönt för oss. Det är många fler visningar nu och ett mycket större utbud nu, säger Beatrice Eriksson och Dennis Bengtsson, som tittar på en nästan nybyggd trerumslägenhet i Sundbyberg, norr om Stockholm.

De är på jakt efter en ny lägenhet och har redan sålt sin förra:

– Det känns skönt nu med tanke på hur marknaden ser ut. Vi har inte märkt att priserna har sjunkit, men det märks att det är fler visningar. När vi sålde vår lägenhet tog budgivningen fart först efter tredje visningen, så det märks, säger Beatrice Eriksson.

Vad tänker ni om läget som kan uppstå om det blir en krasch och ni har lånat mycket pengar?

– Vi har nog inte diskuterat det så mycket, då får det i så fall bli så, vi måste ju ha någonstans att bo, säger Dennis Bengtsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.