Gilberto Rodriguez hade tur. Bara minuter innan lastbilen kraschar in i Åhléns blev han avlöst för att gå på rast. Foto: TT/SVT

Gilberto hade tur – lastbilen missade korvvagnen mirakulöst

Uppdaterad
Publicerad

Gilberto Rodriguez hade precis lämnat över till sin kollega för att ta rast när lastbilen kraschade in i entrén till Åhléns på Drottninggatan. Kvar stod korvvagnen där han jobbar – utan en skråma. Men genast väcktes oron – hur hade det gått för hans kollega?

Bara minuter innan lastbilen kör in i varuhuset går Gilberto Rodriguez på rast. Han jobbar som korvförsäljare och korvvagnen står placerad precis bredvid ingången till varuhuset.

– Jag vänder om och ser hur lastbilen kört in i varuhuset. Jag blir orolig för min kollega som jobbade när jag gick på rast och försökte ringa honom men han svarade inte, säger Gilberto Rodriguez till SVT Nyheter.

Terrordådet i Stockholm

Missade korvvagnen med 10 centimeter

Peter Johansson är korvhandlare och har sålt korv på Drottninggatan i 28 år. Han kommer också ut från rastlokalen som ligger i närheten och som han har för sig själv och sina anställda.

– Jag springer ut och är naturligtvis rädd att killen som jobbade hade blivit skadad. Men när jag kommer ut ser jag att lastbilen har missat korvvagnen med 10 centimeter. Det var inte vår tur den här gången, säger Peter Johansson till SVT Nyheter.

Den man som jobbade och klarade sig med en hårsmån har mått mycket dåligt sen händelsen, men har nu börjat jobba igen. Men han är inte redo att prata om händelsen säger han till SVT Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordådet i Stockholm

Mer i ämnet