Systembolaget kan inte få vissa varor när det är brist på personal hos distributören. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Leveransproblemen för Systembolaget inför midsommar

Uppdaterad
Publicerad

Flera av Systembolagets leverantörer har problem med att distribuera sina varor. Nu gapar många hyllor tomma inför midsommar, rapporterar Ekot.

Leveransproblemen bottnar i att flera av leverantörerna använder sig av samma distributör. Varubristen gäller framförallt vin – inklusive mousserande – och enstaka varor inom sprit, enligt Systembolaget.

– Det beror på att distributören har problem med personal på sina lager, de har inte tillräckligt mycket folk. Men det finns också problem, både i Sverige och övriga världen, vad det gäller chaufförer och lastbilar, säger Sara Norell Murberger, inköpschef i Systembolaget, till Sveriges Radio.

Berör inte alla leverantörer

Men att det skulle bli brist på varor inför midsommar, tror inte Sara Norell Murberger.

– Det är bara de här leverantörerna som har problem – alla leverantörer har det inte – så jag tror det ska finnas produkter att köpa.

När distributionsproblemen kan vara lösta kan Sara Norell Murberger inte svara på, men tror att de kommer att fortsätta åtminstone in i nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.