Liamoo och John Lundvik vidare till final i Melodifestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Förhandsfavoriten Liamoo med med bidraget ”Bluffin” går vidare till final i Melodifestivalen.   

– Sverige, jag älskar er, utbrast han efter segern. 

Artisten Liamoo var först ut på scen i Avicii arena i kväll med bidraget ”Bluffin”.  

– Det kändes bra, jag hade superkul. Jag är lycklig, sade han direkt efter framträdandet. 

Publiken uppskattade också låten – Liamoo fick flest röster i den första röstomgången och säkrade därmed en plats i finalen i Friends Arena den 12 mars.

– Jag älskar publiken, jag älskar er och jag lever för er. Jag står på den här scenen för er, jublade han på scen.

– Jag kommer att hålla fullt fokus och jobba så hårt jag kan, säger han om chanserna att nå Eurovision i Turin i maj.

Det var en tagen och känslofylld vinnare som svarade på frågor efteråt.

– Det är mycket adrenalin och definitivt glädje. Men bara själva känslan att jag vet att min dotter sitter hemma och ser det här på tv. Det är det definitivt bästa, säger Liamoo till SVT Nyheter.

Har du hört något från familjen? 

– Ja, under dagen men sedan när det är dags för tv så lägger jag ifrån mig mobilen. 

”Draken står för styrka”

Bakom Liamoo på scenen flimrade bilder på honom men även bilder på en drake. 

– Den kinesiska draken står för styrka och det var precis det jag kände att jag behövde den här gången, sade Liamoo innan tävlingen.

När han medverkade i Melodifestivalen 2019 var han så nervös att han fick kväljningar under tiden. Den här gången var han lugnare och tryggare på scen. 

Finallåten är skriven av Ali Jammali, Dino Medanhodzic, Sami Rekik och Jimmy ”Joker” Thörnfeldt. Liamoo har beskrivit den som en låt med puls, hjärta och frågor och svar samtidigt.

Lundvik vidare – men missnöjd med numret

Den andra finalplatsen säkrade John Lundvik med låten “Änglavakt” – efter den andra röstomgången. Den tidigare Melodifestivalvinnaren John Lundvik var även han en av förhandsfavoriterna men han var inte helt nöjd med numret.

– Vi har haft lite problem med framför allt bakljus på scenen och sedan röken. Det blev väldigt rökigt den här sista gången. När jag såg reprisen så är det bara ett moln. Men låten och sången fick tala. Det blir väldigt mycket mindre rök nästa gång, säger han till SVT Nyheter.

Semifinalplatserna kneps av Alvaro Estrella och Tone Sekelius. Semifinalen är nytt för i år och är ett koncept som ersatt tidigare års ”Andra chansen”. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.