Stefan Löfven Foto: TT

Löfven: ”Oroar mig att Kristersson är öppen mot SD”

Uppdaterad
Publicerad

Statsminister Stefan Löfven (S) gratulerar i ett uttalande Ulf Kristersson till uppdraget som ny partiledare för Moderaterna. Men han uttrycker samtidigt oro för att Kristersson har dörren öppen mot Sverigedemokraterna.

”Jag ser fram emot att fortsätta debatten om vilken riktning som är bäst för Sverige. Jag tror inte att valet av Ulf Kristersson kommer att förändra inriktningen för Moderaterna i någon nämnvärd utsträckning”, skriver Löfven och fortsätter:

”Det oroar mig att Ulf Kristersson liksom Anna Kinberg Batra har dörren öppen mot Sverigedemokraterna. Och den stora skiljelinjen mellan våra partier består: Om vi ska investera tillsammans för att öka tryggheten, få fler i arbete och utjämna klyftorna eller tror på stora skattesänkningar som gynnar några få”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

M-ledaren Anna Kinberg Batras avgång

Mer i ämnet