Se statsministerns uttalande och hastiga avfärd. Foto: SVT

Löfven: Vi har diskuterat hur vägen mot valvinst ska se ut

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna är hårt pressade av det rekordlåga väljarstödet i opinionen. Men efter fredagens möte försökte partistyrelsen visa framåtanda inför valet.

Uppförsbacken blir allt brantare för Socialdemokraterna, men ordet krismöte var inget ord som Stefan Löfven ville ta i sin mun lämnade högkvarteret på Sveavägen 68 i Stockholm.

– Vi har diskuterat hur vägen fram till valvinst ska se ut. Vi är fullt upptagna med att se till att folk kommer i arbete, att sjukvården fungerar, att äldreomsorgen är bra. Nu ska vi framåt, vi ska vinna valet och vi har en partiorganisation som är på tårna, säger Löfven till SVT Nyheter.

Val 2018 – #dinröst

”Rätt” med ny migrationspolitik

I stället för att diskutera det rekordsvaga stödet i väljaropinionen vill Stefan Löfven blicka framåt och fokusera på valrörelsen. Samtidigt har det framförts intern kritik mot partiets fokus på att bli tuffare i migrationsfrågan. Enligt Löfven råder det dock full enighet om att det var rätt att presentera den nya migrationspoliken i maj.

Vilken typ utav självkritik har ni diskuterat?

– Nu åker jag till Rosenbad, landet måste regeras, säger Stefan Löfven, hoppar in i bilen och blir svaret skyldig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet